Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


24 февруари 2017 г.

Реалния бизнес в България: Кой и от кого купува ERP софтуер?

От следващите седмици ексклузивно в блога на независимата агенция за пазарни изследвания CBN Pannoff, Stoytcheff & Co., специализирана в изследване на ERP пазара в България от 1996 година),  в поредица от статии ще бъдат публикувани данни за най-големите и важни бизнеси в България – коя компания е закупила ERP софтуер и от кой производител (вендор).

Така читателите на блога ще могат да се запознаят (за първи път в България) от независим източник кои ERP системи в страната са избрани от техните колеги и кои са доминиращи за съответния бизнес за целия 21 годишен период на развитие.

Ето и какви данни ще бъдат включени в статиите от изследването:

-          Име на компанията клиент
-          ЕИК
-          Оперативен приход
-          Оперативна печалба
-          ДМА
-          Година на внедряване на ERP софтуер
-          Производител на ERP, от когото е закупена


Ще споменем, че става дума например за ключови, структуроопределящи за България бизнеси като търговията с автомобили, производството и търговията с хранителни стоки и напитки, търговията с фармацевтични продукти, производство и търговия с текстил и облекло, производството и търговия с електрическа енергия и други.

За всеки от изследваните бизнеси ще публикуваме общата бройка на Large accounts & SME, за които нямаме данни за вндерена ERP система, т..е. са и потенциалните клиенти за ERP софтуер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.