Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


17 октомври 2019 г.

Защо волейбола в България има сигурно бъдеще? Или за дигитализацията в спорта, удивителния капитан Владо Николов и невероятните колеги от Balkan Services!

В 10,00 капитан на националния волейболен тим и настоящ треньор на волейболния Левски се изправи пред напълно непознатата за спортист публика от ИТ специалисти и експерти на ежегодната конференция, посветена на бизнес софтуер и дигитализацията, перфектно организирана от консултантската фирма Balkan Services.


Капитана – легенда на националния  ни отбор се беше подготвил и представи връзката между волейбола и технологиите. И се справи отлично!

Тезата, която изненадващо и за нас видяхме доказана по убедителен начин – съвременния спорт и дигитализацията отдавна са ръка за ръка.

Без да навлизаме в подробности. Отделете малко време и разгледайте втората снимка. На нея се вижда класирането на най-добрите волейболисти в отминалото първенство в България с пълна статистика по реализирани точки от атака, сервиз и блок (имената не са показани, а само отборите).



Коментарите нататък са излишни. Хиляди млади българи, които имат качествата и които вече тренират или ще изберат волейбола имат шанса да бъдат открити и да играят за регионални отбори,  дори за националния тим. 

Забележете – Топ-3-мата играчи в лигата с най-добър резултат са от отбори извън София!? (дори и да не знаете за проблемите, за съжаление във федерацията около г-н Радостин Стойчев, г-н Матей Казийски и г-н Йордан Лазаров)

Във волейбола технологиите са факт. Не можахме да попитаме откога се използват подобни програми и дали има Италианско know haw.

Силните ни надежди са, че и други спортни федерации ще се включат активно, за да ни има на картата на спортния свят, а не само в таблоидите с подигравателни коментари за исторически загуби и измислени обвинения в нетолерантност …

С благодарности на екипа на Balkan Services и на г-н Владо Николов,


С пожелание за успех от нас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.