Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


24 август 2018 г.

ICT industry in Bulgaria 2011 - 2020f - Observer by CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co.

За първи път в най-новата бизнес история на България на пазара излиза единственото за страната бизнес изследване за най-високо платената и една от най-бързо развиващите се индустрии в страната: Информационните и Комуникационни Технологии:

ICT industry & sectors observer BULGARIA 
10 years

За период от 10 години - 2011 - 2020f са обработени систематизирани и показани ексклузивни данни от независим източник с 27 годишен опит и международно признание за:

Revenue Profit Enterprises Employees Wages Ranks
Ø  Какъв е реално мащаба на ICT индустрията в България – какви приходи и печалба генерира? Колко са компаниите и служителите, какви възнаграждения осигурява?
Ø  ICT vs. GDP? Динамиката на развитие на ICT индустрията в България срещу динамиката на БВП – наистина ли тази индустрия се развива по-бързо от останалите в страната или това са само пожелания?
Ø  Девет са ICT секторите на индустрията - софтуер, телекомуникации, контактни центрове, потребителска електроника, търговия на едро, системна интеграция, хостинг и облачни услуги, офис хардуер и услуги, телеком и мрежов хардуер се развиват в България – какъв е пазарния им дял в приходите в индустрията за всяка една от последните седем години и прогноза до 2020? Кои са Топ10 за всеки от 9-те ICT сектори?
Ø  Софтуерния бизнес, телекомуникационния бизнес или контактните центрове? Или може би системните интегратори или митичните все още за страната облачни услуги? Кои  ICT сектори имат най-големите приходи, печалби? Кои осигуряват най-много служители, кои дават най-високи възнаграждения? Кои се развиват най-бързо и генерират нови работни места, приходи и печалби?
Ø  Световния ICT бизнес в България:  кои са 20-те най-големи световни компании в ICT индустрията в България? Какви са приходите и служителите им и какви възнаграждения дават?
Ø  Най-големите ICT компании с български собственици - кои са 20-те най-големи български компании в ICT индустрията в страната и в кои сектори оперират? Какви са приходите и служителите им и какви възнаграждения дават?
Ø  София? Какъв дял от ICT индустрията е в столицата? Компании, приходи, работни места, заплащане? История и бъдеще?Бизнес изследването се състои от две части:

1. ICT Industry Bulgaria Summary Results 2011- 2020f
2. ICT Sectors in Bulgaria 2011- 2020f

Първа част 
ICT Industry Bulgaria Summary Results 2011 - 2020f

В тази част бизнес изследването се състои от осем информационни слайда - седем теми и един с графики.

Съдържанието:


Резултати за 10 години за ICT индустрията в България: приход, печалба, предприятия, персонал и възнаграждения, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 1,049) в България по приход 2017 с данни за служителите:


Графично визуализиране на тенденциите в ICT индустрията в България за периода от 10 години: приход, печалба, служители, заплащане:


ICT  индустрията в България спрямо GDP за период от 10 години:


20-те най-големи световни компании в ICT индустрията в България -  приходи, служителите и възнаграждения:София: дял от ICT индустрията - компании, приходи, работни места, заплащане:
Втора част
ICT Sectors in Bulgaria 2011- 2020f

В тази част бизнес изследването се състои от 19 информационни слайда - 10 тематични и 9 с графики.

В тази част са показани систематизирани данни за 2011-2020f за всичките девет ICT сектори: потребителска електроника, контактни центрове, хостинг и облачни услуги, офис хардуер и услуги, софтуер, системна интеграция, телекомуникации, телеком и мрежово оборудване и търговия на едро. 

Съдържанието:


Дял в % от ICT индустрията в България за всичките 9 ICT сектори по години - или как се променя фокуса на бизнеса в страната и в какви рамки:


Образец на включените таблично резултати за един от водещите ICT сектори в България - Global Delivery Services / Контактнит центрове/: приход, печалба, персонал и медиана на възнагражденията, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 40 контактни центъра) в България по приход 2017 с данни за служителите:
Образец на включените таблично резултати за друг от водещите ICT сектори в България - Hosting & Cloud Services: приход, печалба, персонал и медиана на възнагражденията, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 27 фирми) в България по приход 2017 с данни за служителите:


Образец на включените таблично резултати за най-бързо развиващия се водещ ICT сектор в България - софтуерния: приход, печалба, персонал и медиана на възнагражденията, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 504 фирми) в България по приход 2017 с данни за служителите:


Образец на включените таблично резултати за друг от водещите ICT сектори в България - IT & TLC System Integration: приход, печалба, персонал и медиана на възнагражденията, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 257 фирми) в България по приход 2017 с данни за служителите:


Образец на включените таблично резултати за най-големия по приход се водещ ICT сектор в България - телекомункационния: приход, печалба, персонал и медиана на възнагражденията, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 92 фирми) в България по приход 2017 с данни за служителите:Образец на включените таблично резултати за друг от водещите ICT сектори в България - ИТ дистрибуция : приход, печалба, персонал и медиана на възнагражденията, плюс класация на Топ10 ICT компании (от данни за 32 фирми) в България по приход 2017 с данни за служителите:
„ICT industry observer Bulgaria 2018“ притежава най-пълните, коректни и професионално систематизирани данни за ICT индустрията и ICT секторите в България, с които Вие ще разполагате ако инвестирате в изследването. Така ще се предпазите от недействителни, а често грешни и заблуждаващи резултати за състоянието и динамиката на ICT индустрията и особено ICT секторите в България от непрофесионални източници, обявявани едностранчиво, предимно с рекламни или PR цели. 

За да се убедите лично каква разлика има в нашата изпитана методология и случайно или некоректно цитирани данни публикувахме избрани реални резултати от изследването ни за 2015 година в нашия блог на адрес: За допълнителна информация и цена:
office@cbn-bulgaria.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.