Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


9 май 2012 г.

CRM пазарът в България 2001-2013 (п): проекти, вендори, интегратори - пазарен дял, профил на клиентите

Уважаеми Госпожи и Господа,

Статията е част от платеното съдържание в блога.  

Абонамент за ползване на платеното съдържание може да закупите за шест или дванадесет месеца.

Информацията в платената част на блога е предназначена за анализ, планиране и прогнозиране на бизнес процеси. Поддържа се от CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. - независима агенция, основана 1991 г. с над 200 клиенти от България, Азия, Европа и САЩ.

В информационния блог на CBN ще намирате периодична (по тримесечия и годишно) обобщена информация и анализи в цифри, факти и имена относно пазарите и компаниите от Технологичната индустрия в България. В блога се публикува и анализира и изключително важна информация за икономиката и ключовите индустрии за страната от независим източник.

Допълнително с описание на платеното съдържание в блога, може да се запознаете тук.

График за излизане на продуктите през годината, от които идва пазарната и бизнес информация, може да свалите от тук.


Ако вече сте абонат на блога, моля кликнете ТУК,
за да ползвате бизнес информацията


Ако желаете достъп до платеното съдържание на блога, за цена и абонамент, очакваме да се свържете с нас на:

e-Mail: office@cbn-bulgaria.com
Бисер Панов +359 887 213069
Людмил Стойчев +359 887 208069

5 коментара:

  1. Добре, де, как така "За периода 2001 - 2011 общо 16 вендора имат реализирани инсталации в България", а след това пишете, че "общо 22 имат реализирани проекти"? А на 1 май в блога си писахте, че общо 44 компании предлагат CRМ в България!
    Освен това на 1 май писахте, че 75 интегратора предлагат ERP системи у нас, а на 7 май, че "Общо 68 ERP интегратори са реализирали успешни внедрявания в България на системи за управление на бизнеса за периода 1996 - 2011", от които "29 компании нямат нито един нов проект, а още 11 са само с по един".
    И става въпрос за IV-та или за VI-та част от XVIII-то годишно национално изследване "Бизнес софтуерът в България"? Защото и в това има разминавания в скорошните ви публикации!
    Въобще, пошете блога си с повече внимание и с по-малко грешки - както фактологични, така и правописни и пунктуационни, ако искате да ви вземат насериозно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте колега,
      на Вашият въпрос: "Добре, де, как така "За периода 2001 - 2011 общо 16 вендора имат реализирани инсталации в България", а след това пишете, че "общо 22 имат реализирани проекти"?" - коректно е - моля обърнете внимание, че броя на вендорите и интеграторите е различен.
      На другият Ви въпрос: " А на 1 май в блога си писахте, че общо 44 компании предлагат CRМ в България!" - няма разминаване - очевидно е ако се зимислите, че не всички фимри, които са обявили, че предлагат CRM системи имат реализирани проекти до края на периода на изследването. Нещо повече - за периода от 1 до 10 май още 4 фирми излязоха на пазара и така общо според нас са 44.
      Относно следващият Ви въпрос: " Освен това на 1 май писахте, че 75 интегратора предлагат ERP системи у нас, а на 7 май, че "Общо 68 ERP интегратори са реализирали успешни внедрявания в България на системи за управление на бизнеса за периода 1996 - 2011", от които "29 компании нямат нито един нов проект, а още 11 са само с по един" - отново няма неточност от наша страна - ситуацията е аналогична - 75 фирми предлагат-68 имат проекти-разликата - фирми, които нямат клиенти до края на проучването. Относно 29-те компании, които " нямат нито един нов проект" - ако прочетете по внимателно ще видите че сме го казали за определен период - последните три календарни години, а не изобщо...
      На последния Ви пъпрос " И става въпрос за IV-та или за VI-та част от XVIII-то годишно национално изследване "Бизнес софтуерът в България"? Защото и в това има разминавания в скорошните ви публикации" - няма разминаване - IV-тата част от изследването ни касае "ERP Integrators", а VI-та - "CRM integrators".

      Уважаеми колега, благодарим и приемеме коректната забележка за правописните и пунктоационните грешки - за съжаление нямаме по-добро решение и се извиняваме, за сега това са възможностите ни.

      С "взимането на сериозно" проблеми през последните 21 години нямаме, имаме други проблеми - с авторските права, с кражбите на резултатите от нашия целогодишен труд... Оттам идват и проблемите с неясните постове, с правописа... Дори министър го прави...

      Изтриване
    2. Добре, благодаря за обясненията! Но без тях, съгласете се, информацията никак не е достатъчно ясна и звучи твърде объркващо. Мисля, че би било хубаво от гледна точка на читателите на блога да обръщате повече внимание на това, да няма нужда човек да се чуди "защо толкова, а не толкова". Колкото по-точно и убедително звучите, толкова по-голям е шансът да ви имат предвид хората, които се нуждаят от подобни проучвания.
      А относно името - не държите ли на някаква консистентност? Аз бих си изписвал търговското названия по един и същи начин. Пък най-кратко е "CBN", ако не ви се занимава. И без това хората така ви назовават.
      И накрая - извинете ме за резкия тон, но наистина се подразних. Оценявам, че отвърнахте така любезно.
      Приятна седмица.

      Изтриване
  2. И си пишете името правилно - нали сте CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co., а не CBN Pannoff & Stoytcheff

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мислехме, че по-краткото име отнема по-малко време и на нас и на читателите - моля уточнете ако желаете - защо по-дългото ?

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.