Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


8 юли 2019 г.

Големите в ERP бизнеса в България: празно няма!

Клиентите на една от най-големите световни корпорации с позиции в Топ3 на българския пазар на бизнес софтуер няма за какво да се притесняват.

След прекратяване на дейността в близкото минало на един от системните интегратори с най-важните клиенти във вертикалите през последните 20 години и проблеми в другия голям български партньор на корпорацията обслужващ предимно Large Business Accounts в страната, предварителните резултати за 2018 показват агресивно навлизане на няколко нови партньори, като само единия от тях е достигнал оборот от над 5.0 млн. лв. за първата година.

Макар и малко странни и изненадващи, тези прехвърляния на обороти показват стабилност на екосистемата от настоящи и потенциални клиенти на световната корпорация в България, но бъдещи изненади, като следствие от  недобре преценени решения не са изключени.

За разлика, екосистемата от партньори на другата голяма софтуерна корпорация в бизнес софтуера в България е изключително устойчива през последните 20 години (със съвсем малки изключения), а и през 2018 се очертава да има значителен ръст в оперативните приходи.

CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. е единствената агенция, която следи пазара на бизнес софтуер в България от 1996 година.

Вижте нашите изследвания:
ERP:
CRM:
BI:



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.