Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


11 август 2016 г.

Колко е важна ИКТ индустрията за икономиката и стандарта на живот на всички в България – изненадите продължават!

София, България,
2016-08-11

Съобщение до информационни сайтове с които агенцията работи

ИКТ индустрията с под 4 % от работещите компании в България е осигурила цели 24 % от общия ръст в заплащането в страната за 2015 година, или малко над 350 милиона лева. Част от тези допълнителни пари за заплати са увеличили оборотите в търговията на дребно и едро, в строителството, туризма, услугите, осигурили са поръчки за промишлеността, допълнително в НОИ са получени 47 милиона лева за пенсии и социални плащания.

В сравнение с 2012 година например, ИКТ индустрията е осигурила 11 % от общата сума на ръста в заплатите, т.е. през 2015 година резултата е подобрен над 2 пъти.

Анализа на CBN показва, че основен източник за ръста в заплатите в ИКТ индустрията са софтуерната индустриална група компании, а на второ място и центровете за глобални услуги в страната.

Това сочат резултатите от петото годишно изследване на независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. (blog-cbn-bulgaria.com)

©1991-2016 CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. Всички права запазени. Цитиране и позоваване на материала се допуска само при изричното посочване името на агенцията и изписване на адреса на блога – blog.cbn-bulgaria.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.