Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


25 април 2016 г.

Кои са най-продаваните марки компютри, софтуер, периферия, компоненти, мрежов хардуер, най-високо оценените дистрибуторски компании и ИТ търговски специалисти в България в XXI-то независимо годишно изследване IT Survey Bulgaria '2016 ?!

Над 2,000 ИТ компании в дилърския сегмент в България с над 50 % дял от продажбите на компютърен хардуер и над 75 % дял в ИТ услугите са обект на националното годишно изследване IT Survey Bulgaria '2016, провеждано за XXI поредна година от независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

IT Survey Bulgaria '2016 проучва въпросите за най-продаваните на пазара в страната марки хардуер и софтуер в 21 продуктови категории. Данните са показани за 2015, сравними с изследването от предходната 2014 година и прогноза за 2016 година.

В тази част проекта класира 21 вносители по пазарен дял с най-много поръчки от дилърите в страната за 17 продуктови линии.

Във втората част IT Survey Bulgaria '2016 изследва кои вносители са най-високо оценени от дилърите в основни категории - ценообразуване, складови наличности, сервиз, програми за лоялност, кредитни линии, доверие, пазарни позиции.

В тази част на проекта, по оценка на дилърите, са класирани най-добрите 10 от ощбо 56 посочени мениджъри по продажбите от 10 дистрибуторски компании.

IT Survey Bulgaria '2016 изследва бизнеса на ИТ компаниите, работещи с крайни частни и бизнес клиенти и администрацията в България, обслужващи цялата ИТ инфраструктура. В тази част изследването търси отговор на въпросите свързани с тенденциите, бъдещето и значимостта на 13 ИТ основни продуктови линии за бизнеса на дилърите, дела на сивия сектор, процента на продажби през Интернет магазините, както и проблемите на дилърите при работа с вносителите.

В следващите дни в платената част на блога абонатите ще се запознаят с класации и пазарен дял на най-продаваните в дилърския канал в България за 2015 и прогноза за 2016 година брендове в 17 ИТ продуктови категории - хардуер и софтуер, получени от 192 номинации на марки в изследването.

Условията за достъп може да разгледате в секция "Абонамент"

Източник: IT Survey Bulgaria '2016, ed. XXI by CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.