Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


16 октомври 2015 г.

ERP пазара в България за целия период (1996-2015) и за последните 3 години - резултати и презентация

В края на месец октомври 2015 независимата агенция за пазарни проучвания и анализи в областта на ICT - CBN-Pannoff, Stoytcheff & Co. приключва XIX - то годишно изследване на пазара на ERP системи в България.

 

На база на над 20,000 записа и резултатите на над 100 компании на пазара на ERP в България в края на месеца CBN ще подготви пазарна презентация за състоянието, развитието и прогнозата за ERP пазара в страната за последните 20 години (от самия му старт) и за последните 3 години - 2013 - 2015 (прогноза).

 

Презентацията за ERP пазара традиционно ще включва брой инсталации, пазарни дялове по Vendors & Integrators, резултати за пазара в сегментите на малкия. средния и едрия бизнес в България, състоянието на вертикалните пазари по индустрии (Eurostat benchmark, NACE, Rev.2). 

 

Презентацията ще включва обобщена характеристика и динамика на ERP клиентите в страната - приход, ДМА и служители, базирани на няколко хиляди записа.

 

В анализа ще има данни за последните две фискални години за развитието на партньорските екосистеми на Microsoft, SAP, Oracle, Infor и независимите български доставчици на ERP системи.

 

В презентация ще има обобщени данни за наситеността с ERP системи в малкия, средния и едрия бизнес в България, както и фактологична оценка на потенциалните възможни клиенти по размер на бизнеса и Топ_5 индустрии.

 

Оценката за потенциалните клеинти на ERP в България се базира на последната база на CBN - "Bulgaria - Top 7500 - Total Small, Medium and Large businesses by operating income" - от която поименно може да се проследят потенциалните клиенти и да се направи анализ на техния профил - по седем икономически показателя, географско положение, по индустрии, сектори и сегменти на бизнес дейност.

 

Част от резултатите ще бъдат публикувани с анализ в блога на CBN.

 

CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. е единствената агенция, която следи ERP пазара в България от самото му начало.

 

Презентацията ще бъде изготвена на английски език и може да бъде поръчана на office@cbn-bulgaria.com, като при поръчка до 25 октомври агенцията предвижда намаление в цената.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.