Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


11 април 2015 г.

Световните IT компании на българския пазар - позиции, пазарен дял, продажби, SWOT анализи в блога на CBN: част I

За първи път в историята на блога "Технологичния бизнес в България" на независимата агенция CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. в продължение на няколко публикации систематизирано ще проследим и анализираме позициите, пазарното присъствие и перспективи на ключовите за българския пазар световни ИТ компании в 21 продуктови линии - хардуер и софтуер.

Първия източник, с който ще започнем през месец април '2015 е IT Survey Bulgaria 2015, XX ed., национално- представително проучване, което се провежда от CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. за 20-та поредна година.

Необходимо е да отбележим, че проучването не обхваща целия ИТ пазар в България, а само продажбите на ИТ дилъри и риселъри - около 1,000 активни компании работещи с крайни клиенти, през които минава между 50 % до 70 % от продажбите на компютърен хардуер и софтуер в страната.

Първите публикации са за следните седем продуктови линии:
настолни компютри, лаптопи, таблети, сървъри, смартфони, операционни системи и антивирусен софтуер.

Анализите ще акцентират на най-продаваните световни ИТ марки на българския пазар от професионалистите за съответния хардуерен или софтуерен продукт - резултат, място, сравнение спрямо предходни години и прогнози за текущата година.

До няколко месеца потребителите на информация от платената част в блога ще имат възможност да намират лесно всички статии и анализи от архива ни за периода от 1999 година до сега за определена световна ИТ компания, която присъства на българския пазар.

Припомняме, че CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. е независима анализаторска компания още от самото си основаване през 1991 г. и всички резултати са отразени и показани на 100 % достоверно и коректно, не само за пазарните дялове и присъствието на световните ИТ компании в България, но и във всеки един материал в блога.

Източник: "IT Survey Bulgaria 2015", XX ed.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.