Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


29 октомври 2014 г.

Software industry in Bulgaria: general conclusions and forecasts

Софтуерния индустриален сектор и БВП

Софтуерния индустриален сектор е единствения високотехнологичен сектор и един от малкото в България, чийто приходи .....

С по-малко от ... от броя на работните места и броя на реално работещите компании, по оценка на CBN, софтуерната индустрия е осигурила близо ..... от ръста на БВП (по текущи цени) на България за 2013 г.

Софтуерния индустриален сектор е един от малкото в страната, който отбелязва ............................, през последните трудни години за българската икономика, като се очакват подобни резултати и през 2014 и 2015.

Софтуерния индустриален сектор е един от малкото високотехнологични сектори в икономиката на България с ......... приход, достигнат през 2012 година – 18 години след старта на бизнеса.

Софтуерния индустриален сектор е и единствен от десетте високотехнологични сектори, който има възможност и пазарни условия да удвои приходите си до ... милиарда в следващите пет до шест години – три пъти по-бързо от достигане на границата от .... .

Софтуерния бизнес и работните места в България

През 2013 година софтуерния бизнес е осигурявал над ......... работни места и е изплатил над ......... милиард BGN възнаграждения.

Софтуерния бизнес отчислява за възнаграждения шест пъти по-голяма част от оперативните си приходи, в сравнение със средните стойности на целия бизнес в България (нефинансов сектор).

С по-малко от ...  от заетата работната сила, софтуерния индустриален сектор държи ....  дял в изплатените възнаграждения за цялата страна.

Софтуерния бизнес е N1 технологичен работодател в България за 2013 по размер на изплатени възнаграждения, изпреварвайки дори телеком сектора и контактните центрове.

28 компании от софтуерния бизнес са намерили място в Топ500 работодатели по обема на изплатените възнаграждения.

Софтуерния бизнес е може би единствения, който има потенциал и пазарни условия да удвои наличните през 2013 работни места в България до 2020 г.

Софтуерната индустрия и платените данъци

По оценка на CBN, платените данъци от софтуерния бизнес в България през 2013 са в размер приблизително на ... милиона BGN.

По оценка на CBNедно работно място в Софтуерния индустриален сектор в България е генерирало приблизително ......... BGN годишно от преки и косвени данъци (ДДС, ДП, ДОД и социални и здравни осигуровки).  .... 
......................................................................................................................

Уважаеми Госпожи и Господа,

Статията е част от платеното съдържание в блога.

Абонамент за ползване на платеното съдържание може да закупите за шест или дванадесет месеца.

Информацията в платената част на блога е предназначена за анализпланиране и прогнозиране на бизнес процеси. Поддържа се от CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. - независима агенция, основана 1991 г. с над 200 клиенти от България, Азия, Европа и САЩ.

В информационния блог на CBN ще намирате периодична (по тримесечия и годишно) обобщена информация и анализи в цифрифакти и имена относно пазарите и компаниите от Технологичната индустрия в България. В блога се публикува и анализира и изключително важна информация за икономиката и ключовите индустрии за страната от независим източник.

Допълнително с описание на платеното съдържание в блога, може да се запознаете тук.

График за излизане на продуктите през годината, от които идва пазарната и бизнес информация, може да свалите от тук.


Ако вече сте абонат на блога, моля кликнете ТУК,
за да ползвате бизнес информацията


Ако желаете достъп до платеното съдържание на блога, за цена и абонамент, очакваме да се свържете с нас на:

e-Mail:office@cbn-bulgaria.com
Бисер Панов+359 887 213069
Людмил Стойчев+359 887 208069

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.