Страници

4 декември 2017 г.

Шокиращи данни за броя на работните позиции в ИКТ индустрията в България от ново изследване на работната сила в индустрията от CBN! Вижте резултатите!


Ново мащабно изследване на CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. (27 годишна експертиза в ИКТ) за броя на работните места в ИКТ индустрията в България за 2014, 2015 и 2016 години опровергава категорично всички данни до момента от всякакви източници. Разликата е, че до сега се работеше с представителна извадка от около 1,000 компании, а в последното изследване на агенцията за първи път, ексклузивно за страната, са включени и над 8,000 ИКТ бизнеси от 23 ИКТ сегмента с работни места от 1 до 9.

Резултатите са шокиращи и надминаха всички очаквания и прогнози. Особено впечатляващ е ръста на работни позиции през 2015 и 2016, което е много ясен отговор накъде се насочват младите хора в България и дали има връщаши се специалисти от чужбина.  

През 2015 година ИКТ индустрията в България е разкрила уникалните нови 9,083 работни места! Пак през 2015 е имало цели 1,451 ICT start-up компании с нови 4, 290 работни места!

Огромна е и разликата между София и останалите не само градове, но и цели области. През 2016 година ИКТ компаниите с централен офис в София имат 14 пъти повече работни места в ИКТ бизнеса от следващата област и над 500 пъти спрямо последната по ИКТ работни места област.

За 2016/14 Пловдивска област расте почти два пъти по-бързо от Варненска по отношение на новите работни места в ИКТ бизнеса. И в двете области локалния ИКТ бизнес държи по над 5,000 работни позиции. В областите с университети има по над 1,000 ИКТ работни места, докато най-слаби са областите Смолян, Видин и Кърджали. ИКТ бизнеси има в 197 населени места в страната.

РАБОТНИТЕ МЕСТА В ИКТ БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ

(31.12 на съответната година)
...................................................

---------------------------------------
Уважаеми Госпожи и Господа,

Статията продължава в платеното съдържание в блога.

Абонамент за ползване на платеното съдържание може да закупите за шест или дванадесет месеца.

Информацията в платената част на блога е предназначена за анализпланиране и прогнозиране на бизнес процеси. Поддържа се от CBN - Pannoff, Stoytcheff & Co. - независима агенция, основана 1991 г. с над 200 клиенти от България, Азия, Европа и САЩ.

В информационния блог на CBN ще намирате периодична (по тримесечия и годишно) обобщена информация и анализи в цифрифакти и имена относно пазарите и компаниите от Технологичната индустрия в България. В блога се публикува и анализира и изключително важна информация за икономиката и ключовите индустрии за страната от независим източник.

Допълнително с описание на платеното съдържание в блога, може да се запознаете тук.

График за излизане на продуктите през годината, от които идва пазарната и бизнес информация, може да свалите от тук.


Ако вече сте абонат на блога, моля кликнете ТУК,
за да ползвате бизнес информацията


Ако желаете достъп до платеното съдържание на блога, за цена и абонамент, очакваме да се свържете с нас на:

e-Mail:office@cbn-bulgaria.com
Бисер Панов+359 887 213069
Людмил Стойчев+359 887 208069

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.