Bulgarian economy and society - new data and analysis in English. From an independent source.


9 януари 2017 г.

Софтуерния бизнес в България – 2016 спрямо 2006 - или мащаба на промяната в най-добре представящия се сектор на ИТ индустрията в България, след десет години членство в Европейския Съюз!

Десет години след влизането на България в Европейския Съюз, софтуерния бизнес в страната се утвърди стабилно в икономиката и върви уверено напред. Какви са фактите?

Независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. (blog.cbn-bulgaria.com) която има опит и експертиза в изследване и анализ на ИКТ пазарите и бизнеса в България от 26 години дава отговор на въпроса в две основни направления - работни места и приходи:

4,982* работни места през 2006 година срещу 19,755** позиции днес в софтуерния бизнес. 296.5 % ръст - това е равносметката след десет години членство на България в ЕС.

В приходите картината е още по категорична. €139.4 mn* срещу €1020.0 mn** - 631.7 % ръст 2016 спрямо 2006 за софтуерния бизнес в България.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
* Данните са на независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. от информационния продукт на агенцията "ICT Markets Bulgaria:
"Unit 22_CBN2007_ICT markets in Bulgaria - Software market"

** Данните са на независимата агенция CBN Pannoff, Stoytcheff & Co. от информационния продукт на агенцията "Software Industry Analysis Bulgaria": CBN2016_Software_Industry_Analysis (facts_&_figures)"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.